NIŠKI FAKULTET SPORTA OBELEŽAVA „PLAVU NEDELjU“

AM

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu (FSFV) se priključio obeležavanju „Plave nedelje“ – svetskenedelje podizanja svesti o autizmu.

Tokom tekuće „Plave nedelje“, već nekoliko godina, FSFV organizuje druženje sa mnogim udruženjima koja okupljaju decu i mlade sa autizmom (Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Organizacija Dan, Akord Media), ali i sa ostalim oblicima smetnji u razvoju.

Na studijskom programu osnovnih akademskih studija – fizičko vaspitanje i sport, u okviru predmeta Adaptirana fizička aktivnost , studenti imaju praktičnu nastavu instruktaže fizičkog vežbanja sa decom autističnog spektra poremećaja.

Reč je o nastavi koju je jako složeno organizovati, ali je i veoma korisno praktično iskustvo za buduće profesore sporta i fizičkog vaspitanja. „Autizam ne traje samo tokom aprila meseca, ne samo tokom Plave nedelje.

On traje čitavu godinu. Zato, kao i tokom godine, danas Plavu nedelju obeležavamo radno. Razlika je u tome što smo se na kraju današnjeg vežbanja družili, deca, njihovi roditelji, studenti i mi nastavnici.“ – rekao je prof. dr Bojan Jorgić, profesor nekoliko predmeta iz oblasti fizičkih aktivnosti osoba sa invaliditetom

_

 Naši Dobrotvori

Veliku zahvalnost dugujemo dobrotvorima, osvedočenim prijateljima i humanistima, da AM Centar bude u prilici da pruži pomoć svma kojima je potrebna

_
TRANS COM
BORALAVIRINT
HALO TRAVEL
NIŠKA PIVARA
POTRCKO
VINARIJA MALČA
ALEKSEJ-PLUS
UNIJA PEKARA NIŠ
LIONS CLOB NIS
UG AM CENTAR ZA POMOĆ OSOBAMA SA AUTIZMOM
UG AM CENTAR ZA POMOĆ OSOBAMA SA AUTIZMOM
UG AM CENTAR ZA POMOĆ OSOBAMA SA AUTIZMOM